2010. november 2., kedd

Csonttörés után extra-gyors gyógyulás!

A "majdnem bajnokcsapat" 2010.júniusában
A nagyobbik fiam odáig van a fociért; bárhol, bármikor képes leállni focizni, még ha a suliból hazafelé jövet két buszt le is késik miatta. Mindezt persze edzés előtt...


Ezért is volt hatalmas trauma a számára augusztus végén egy csúnya lábszártörés.
A Madarász utcai gyerekkórház volt az ügyeletes aznap, oda irányítottak bennünket a Misszióban készült első röntgen alapján. A sebész főorvos megcsóválta a fejét és szigorú 2 hét fekvőgipszet rendelt el e fiamnak, plusz heti kontrollt, mert látni akarta, nem kell-e esetleg műteni.


Egy mozgékony 12 éves gyerek fekvőgipszben-talán nem szükséges ecsetelnem, mit is jelent mindez.
Kriszta, a fodrászom, egy alkalommal elmesélte, hogy kéztörése után a traumatológián BEMER terápiát javasoltak neki, mert ez az egyetlen, gipszen is áthatoló gyógymód, amelyik felgyorsítja a csontépítő sejtek működését, jelentősen lerövidítve a csontok összeforrását.

Itt az idő a gyereken kipróbálni, mit tud a BEMER Classic!
Napi háromszor kezelte magát a fiam (igen, ilyen komoly gyerek!), éjszaka pedig az alvóprogramot is bevetettük, mert nagyon nehezen tudott csak elaludni a mozgásszegény nappalok után. Őszinte leszek, néha nagyon unta az ismétlődő kezeléseket! De talán soha nem beszélgettünk annyit, mint a fekvős időszakában.


Egy hét elteltével kontroll, újabb röntgenfelvétel.Főorvos úr hüledezve hasonlítgatta a régi és az újabb felvételt: nem cserélték el a képeket? Reméltem, hogy nem a műtét időpontját jelöli ki következő mondatában...
Ehelyett viszont jött a nagy bejelentés: azonnal le lehet szedni a fekvőgipszet és jöhet a járógipsz! Gyönyörűen gyógyul, megindult a csonthártya képződése. A fiammal madarat lehetett volna fogatni örömében,"köszi,anya,köszi! De jó, hogy bemereztünk!"


Szóval működik a BEMER csonttörés esetén is. A fiam nyert egy hetet,a teljes kiszolgáltatottság és ágyhoz kötöttség helyett a mozgás szabadságát kapta vissza.
Novembertől finoman, de újra sportol.
www.mediforte.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése