2011. január 19., szerda

CSEND legyen! (avagy hogyan éljünk fülzúgás mentesen)

Manapság meglepően sokan panaszkodnak kisebb-nagyobb erejű fülzúgásra. A szerencsésebbek csak néhanapján, a pechesebbek akár folyamatosan "élvezhetik" a sípoló/csobogó/süvítő/ciripelő/morzés/csengő-bongó hangot (itt válasszuk ki  a ránk jellemző egyedi stílust).
 Ráadásul a makacsabb esetekben akár alvászavarhoz, vagy depresszióhoz is vezethet a szűnni nem akaró koncert.


Van megoldás a fülcsengés megszüntetésére?
Hát, igen, itt jön a probléma: a tünet okát kellene megtalálni, ami  az esetek nagy részében bizonytalan és sajnos sokszor rejtve is marad. A különböző internetes portálok hosszan sorolják a lehetséges kiváltó okokat, lehet mazsolázni a terjedelmes kínálatból. 
Egy dolog viszont tényleg fontos: ha régóta cseng a fülünk és főleg csak az egyik, ne sajnáljuk az időt egy alapos orvosi vizsgálatra! Ha esetleg ezután sem jutottunk előre a kéretlen zene-bona megszüntetésében, itt az idő a gyógynövények (pl gingko), vitaminok(B6, B12) beszerzésére, a rendszeres testmozgás beiktatására (úgyis megfogadtuk szilveszterkor), kevesebb nikotin és alkoholfogyasztásra és...egy kis BEMER használatra!
 Mivel sokszor citálják fülcsengést kiváltó okként az elégtelen vérkeringést, javítsuk fel hát a kapillárisok vérellátását és csökkentsük ezt a fránya zajt. Szép számmal kaptam már visszajelzést igen erős fülcsengéssel küszködő ügyfeleimtől, akik 60-75%-os javulást is újságoltak nagy örömmel. Ne kicsinyeljük le ezt a változást, mert van, aki az életkedvét nyerte vissza ezáltal.
A BEMER klinikai tapasztalatokat összefoglaló kiadványában olvastam, hogy bizonyos esetekben még a hallókészüléket is kiválthatja a terápia alkalmazása.
 Ha bárki érdeklődik -az egyébként orvos által írt- cikk iránt, szívesen elküldöm az anyagot. 


www.mediforte.hu

1 megjegyzés:

  1. Nekem több hónapon keresztül zúgott a fülem, és csak akkor múlt el, amikor "Gyuri bácsi" érbarát teáját kezdtem el inni.

    VálaszTörlés