2010. november 24., szerda

Még egyszer a CUKORBETEGSÉGRŐL!

CUKORBETEGSÉG KEZELÉSE MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜL!
(Kistérségi Újság/2010.októberi szám)


A veresegyházi MEDIFORTE Egészségvédő Központ orvos-tanácsadójával,
Dr. Horváth Ilonával beszélgettünk egy sokakat érintő működési zavarról: a cukorbetegségről és egy hatékony gyógymódról.

Mi a cukorbetegség?
A cukorbetegség gyakran előforduló anyagcsere-rendellenesség. Fő jellemzője a szénhidrát-felhasználás zavara, amely az idő múlásával sajnos számtalan szövődmény veszélyét hordozza magában.

Milyen szövődményekre gondolt?
A cukorbetegség rontja a kiserekben a mikrocirkulációt, gyorsítja az érelmeszesedés folyamatát, ezért a szövődmények között szerepelnek a szívkoszorúér és agyi erek megbetegedése, látáskárosodás, magas vérnyomás, veseproblémák, potencia zavar. Cukorbeteg láb esetén elszűkülnek az erek az alsó végtagokban, ami sok esetben amputációhoz vezet.

Megelőzhetőek ezek a szövődmények?
Igen, az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy rendszeresen ellenőrizzük a vércukorszintet, betartjuk a diétát és naponta mozgunk.
Kiemelten fontos a rendszeres orvosi vizsgálat, a fokozott lábhigiénia, az egészséges életmód.
Mindezek mellett a BEMER terápia alkalmazása egy mellékhatás mentes gyógymódot tesz lehetővé.

Mi a BEMER terápia ?
A  BEMER készülék egy fizikai hatóanyagot juttat a szervezetbe egy speciális pulzáló elektromágneses mező által. A zavart spontán érfalmozgást indítja be újra, ezáltal javul a véráramlás, a sejtek regenerációja, a szövetekben megnő az oxigénellátottság. A szabadalommal védett impulzusforma  egyedülálló módon stimulálja a rugalmatlan érfalat, ezért  mikroér- keringési problémák esetén kifejezetten hatásos.

Hogyan segít a BEMER ?
  • Serkenti a még meglévő inzulint termelő sejtek működését
  • Támogatja a keringési zavarok helyreállítását, sebek gyógyulását, és az úgynevezett diabetikus láb megmentését.
  • Segít a potenciazavarban
  • Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet
Hol tudhatunk meg többet az alkalmazásról?

Veresegyházon a MEDIFORTE bemutatótermében   időpont egyeztetést követően várják az érdeklődőket, ahol egyszer ingyenesen kipróbálhatják a BEMER eszközöket.

Készülékek bérlésére és vásárlására is van  lehetőség.
www.mediforte.hu

Migrén?-Soha többet!


„Nem is mondtad, hogy fejfájásra is jó a BEMER! Ha már úgy is nálam van a készülék, gondoltam, gyógyszer helyett erre is kipróbálom. Képzeld! Működik!”
(Sz. Gyöngyi, Veresegyház)

Ha Te is a népesség azon 10-15 százalékába tartozol, akiknek az életét az állandóan visszatérő kínzó fejfájás keseríti meg és
-   nem csak a tüneteket kezelnéd, hanem az okokat szüntetnéd meg (elsősorban vérellátási zavarok)
-   mellékhatás mentes megoldásra vágysz
-   kezelés közben a stressz oldást is megejtenéd?
Akkor: BEMER TERÁPIA!

Hogyan segít a BEMER?

BEMER használat során javul az egész test, így az agy vérellátottsága, nő a vérben az oxigénkoncentráció, javul a sejtek működése és regenerációja és a sejtek/szövetek anyagcseréje is optimalizálódik.
Felejtsd el a gyógyszereket, inkább igyál napi 2,5-3liter tiszta vizet és bemerezz!
A hatás nem marad el!

2010. november 6., szombat

ELÉG az álmatlanságból!

Reggel,ahogy  a nap első sugarai megérintik az arcodat, mosolyogva nyitod ki a szemed, nyújtózol egyet, majd kipattansz az ágyból és telve életerővel, energiával arra gondolsz, milyen jó, hogy kávé nélkül is neki tudsz ugrani az előtted álló feladatoknak... mert tettre kész vagy és tudod, hogy ma is győztes leszel...
Vagy mégsem így rajtolsz reggelente? Kár, pedig lehetne! 

Barátaink, egy kedves házaspár, már egy hónapja megelégedett BEMER felhasználók voltak, amikor kétségbeesett telefonhívás érkezett a feleségtől:
" Figyelj, egyre nagyobb a gond! Segíts! Lassan minden este a veszekedés határán vagyunk a párommal. Mióta kipróbálta az alvóprogramot, nem hajlandó csak 2 naponta használni a matracot, ahogy kezdetben megbeszéltük. Azt mondja, mivel fárasztó a munkája és későn fekszik, ennyi kell neki a felfrissüléshez. Igaz, hogy én itthon vagyok a gyerekekkel, de hát nekem is jár a pihentető alvás, nem?"
Megtaláltuk a megoldást (a férj is beleegyezett) : még egy matrac beszerzése, amilyen hamar csak lehetett.Visszaállt a családi béke, amit reméljük a nagyobbik gyerek egyre élénkebb érdeklődése az alvóprogram iránt sem fog felborítani.( Az éjszakába nyúló tanulásai miatt ő is igényt tart a matracra...)

Mitől ilyen fantasztikus a BEMER éjszakai programja?
  • megnyújtja a mélyalvási fázisokat, amitől sokkal kipihentebbnek érezzük magunkat
  • javítja a szervezet salakkiválasztását (reggeli vizelet ph-értéke csökken!)
  • csökken a fertőzésekre való hajlam (immunológiai folyamatok stimulálása)
Próbáltad már?
www.mediforte.hu

LE A MAGAS VÉRNYOMÁSSAL!

Kétszer is visszakérdeztem, mert nem hittem a fülemnek:"Anyu, NEKED gyógyszert kell szedned magas vérnyomásra?" Amióta az eszemet tudom, mindig is abba a 90/60-as kategóriába tartozott, akiknek félig viccesen odavetik,
" kész csoda, hogy életképes vagy..."






Egy pillanat alatt átfutott az agyamon, micsoda ördögi körbe kerülnek a gyógyszerszedésre ítélt honfitársaink: a magas vérnyomásra szedett gyógyszer visszafogja a vizet, erre kell a vízhajtó, ahhoz viszont káliumszedés szükséges, majd jönnek a sorban az értágítók, vérhígítók... véget nem érő történet. 


A mindig sürgő-forgó, elfoglalt nyugdíjas anyukámtól csak annyit kértem, adjon már magának napi 2X8 percet, feküdjön rá arra a BEMER matracra, amit apu úgyis használ az izületére és nézze meg, mi történik. Beleegyezett.


Négy nap múlva hívott: " Nagy gondban vagyok! Mérem rendszeresen a vérnyomásomat és minden érték állandóan rendben van. Most mit csináljak a gyógyszerekkel?"
 Irány a háziorvos, tanácsot kérni. Az orvos széttárta a karját és csak annyit mondott, bemerezzen továbbra is, mérje a vérnyomást és ha ideális az érték folyamatosan, nehogy bevegye a gyógyszert, mert akkor meg átmegyünk nagyon alacsonyba.
Anyu azóta az egyik leglelkesebb BEMER-ajánlónk. Nem csoda, a saját megtapasztalás meggyőzőbb minden érvnél.


Eddigi kedves ügyfeleink 40 százaléka egyébként pontosan azért döntött BEMER készülék vásárlása mellett, mert az egy hónapos bérleti időszak alatt egyebek mellett a vérnyomásuk is rendeződött. Úgy gondolták, mellékhatásmentes módját választják a gyógyulásnak. 


Ha nekik bevállt, neked miért ne jönne be?


www.mediforte.hu



2010. november 5., péntek

MENTSÜK MEG A NAGYI LÁBÁT!

Ha meghallom a cukorbetegség szót, rögtön a nehezen elkerülhető szövődmények ugranak be: érproblémák, látáskárosodás, magas vérnyomás, fekélyes láb, potenciazavar...


Miért van az, hogy -egy orvosi lap szerint-a hazánkban évente végzett lábamputációkból közel  2500 a cukorbeteg láb? Szerintem döbbenetesen magas ez a szám!

Indítsunk mozgalmat a nagypapák és nagymamák lábának megmentéséért!!!

A BEMER KÖZPONT orvos-igazgatójával, Ilonával beszélgettünk a minap erről a sokkoló tényről. Pedig szerinte, igenis van megoldás.

Odafigyeléssel, fokozott lábhigiéniával, egészséges életmóddal és pontosan betartott diétával a rendszeres orvosi vizsgálat mellett a szövődmények nagy része elkerülhető.

Na és itt jön a képbe a BEMER!

Mert hát mit lehet tenni az elszűkült erekkel, a rugalmatlan érfallal?

A BEMER készülékekben egy szabadalommal védett impulzusforma található, ami:
  • egyedülálló módon stimulálja a rugalmatlan érfalat
  • javítja a véráramlást
  • növeli a szövetek oxigén-ellátottságát
és SERKENTI A MÉG MEGLÉVŐ INZULINT TERMELŐ SEJTEK MŰKÖDÉSÉT!!!


Több beszámolót hallottam belgyógyász szakorvostól,hogyan mentettek meg rendszeres BEMER terápiával amputálásra ítélt lábakat, sőt , 2-es típusú cukorbetegségnél (orvosi beleegyezéssel!) a gyógyszerszedést is abba lehetett hagyni.

Ha van megoldás, miért nyugszunk bele  abba, ami elkerülhető lenne?





2010. november 4., csütörtök

DENTAL WORLD kiállítás Budapesten

Hatalmas esemény volt számunkra, hogy októberben meghívást kaptunk erre a 3 napos rendezvényre. Több okból is:

  • nem csak a látogatók igényelték a kezeléseket, hanem maguk a kiállítók is (!)
  • fogorvosok is rácsodálkoztak a BEMER fogászati alkalmazási lehetőségére
  • nagyobbik lányom teljes erőbedobással és lelkesedéssel vitt végig egy teljes napot, mint "kiállító-segéd" (fantasztikus munkát végzett; a Dédi otthoni kezelgetése után ez tényleg mélyvíz volt!)                           
Íme néhány kép:

 








Apa és lánya szórakozgat, míg a hölgy" kezelődik"


Itt az ideje belekóstolni a munka világába



Segítség! Kimerültem!

Mi lehet a legjobb stresszoldó módszer?


Mostanában sokszor előkerült ez a téma nálunk; íme néhány lehetséges alternatíva az ismerősök szerint:
-kocogj hetente legalább kétszer
-ölelj meg egy fát (?)
-utazz el jó messzire
-menj el moziba a pároddal
-kerüld a stresszes szitukat (?)
-nézegess szívet melengető képeket
-beszélgess egy nagyot a társaddal
-táncolj, ugrálj, énekelj
-FIFÁzz egyet a gépen (kitől is jöhetett ez az ötlet?)


A fa-ölelgetést leszámítva (hiszen az ölelést inkább a férjemnek tartogatom) mindegyik tanácsot egészen használhatónak tartom.
De mi van akkor, ha nincs annyi időm, hogy mozizzak, utazgassak, teljesen kikapcsoljak? Mert hát, valljuk be őszintén, a stressz meg jön, minden nap. Hol lazábban, hol meg óriási hullámokban.
Úgy gondolom, minden nagyobb cégnél igen hasznos lenne a BEMER terápia.
Hatékony, és nem órákon át húzódó beszélgetős-relaxálós dolog.Egy BEMERES kikapcsolódás mindössze 8 percet vesz igénybe, eddig tart az 1-es program. Ezalatt a görcsösen összehúzódott izmok ellazulnak, a hajszálerek újra megnyílnak, így a sejtek és szövetek újra megfelelő mennyiségű oxigént kapnak. Elmúlik a kínzó fejfájás, csökken a vérnyomás és "nem robban szét a fejem".
Már elképzeltem egy pihenőszobát, BEMER-rel, egy oxigénterápiás készülékkel (tiszta hegyi levegő!), meg egy gyönyörű akváriummal.
10-12 perc után újra bevetésre kész a munkaerő-felfrissülve, kitisztult fejjel.

Miért nem jöttek még erre rá a cégek?


www.mediforte.hu

2010. november 2., kedd

Géza bácsi és a szívinfarktus

Géza bácsival még tavasszal találkoztunk egy kiállításon.


Három infarktus, 50 év dohányzás állt mögötte; komótosan bandukolt oda a kiállított BEMERünkhöz."Mit segíthet ez a gép nekem?"-szólt a kérdés.


Elmagyaráztuk, hogyan támogatja a BEMER a vérkeringést, miért érzi magát energikusabbnak, erősebbnek az ember a terápia alkalmazását követően.
A húsz perces kezelés végén egy "Nos, akkor hadd lássam!" felkiáltással kiment az utcára,hogy tesztelje a hatást.


Fél óra múlva széles mosollyal az arcán tért vissza:"Lehet jönni délután is?" Akkor már a feleségével érkezett.
Géza bácsi tapasztalatától, bevallom, mi is meglepődtünk:
négy éve nem tudott olyan energikusan és hosszú távon gyalogolni, mint egyetlen kezelés után. Ráadásul otthon nekiállt füvet nyírni(felesége teljes elképedésére), amire évek óta nem volt példa.
Azonnal bérbe vették az egyik BEMER készüléket, majd az egy hónap lejártakor meg is vásárolták.


A nyár folyamán meglátogattuk őket. Akkor ért az igazi meglepetés: a kertjük olyan meredek, hogy lihegve értem föl a túlsó végébe. Szóval Géza bácsi itt nyírja a füvet...




www.mediforte.hu

Csonttörés után extra-gyors gyógyulás!

A "majdnem bajnokcsapat" 2010.júniusában
A nagyobbik fiam odáig van a fociért; bárhol, bármikor képes leállni focizni, még ha a suliból hazafelé jövet két buszt le is késik miatta. Mindezt persze edzés előtt...


Ezért is volt hatalmas trauma a számára augusztus végén egy csúnya lábszártörés.
A Madarász utcai gyerekkórház volt az ügyeletes aznap, oda irányítottak bennünket a Misszióban készült első röntgen alapján. A sebész főorvos megcsóválta a fejét és szigorú 2 hét fekvőgipszet rendelt el e fiamnak, plusz heti kontrollt, mert látni akarta, nem kell-e esetleg műteni.


Egy mozgékony 12 éves gyerek fekvőgipszben-talán nem szükséges ecsetelnem, mit is jelent mindez.
Kriszta, a fodrászom, egy alkalommal elmesélte, hogy kéztörése után a traumatológián BEMER terápiát javasoltak neki, mert ez az egyetlen, gipszen is áthatoló gyógymód, amelyik felgyorsítja a csontépítő sejtek működését, jelentősen lerövidítve a csontok összeforrását.

Itt az idő a gyereken kipróbálni, mit tud a BEMER Classic!
Napi háromszor kezelte magát a fiam (igen, ilyen komoly gyerek!), éjszaka pedig az alvóprogramot is bevetettük, mert nagyon nehezen tudott csak elaludni a mozgásszegény nappalok után. Őszinte leszek, néha nagyon unta az ismétlődő kezeléseket! De talán soha nem beszélgettünk annyit, mint a fekvős időszakában.


Egy hét elteltével kontroll, újabb röntgenfelvétel.Főorvos úr hüledezve hasonlítgatta a régi és az újabb felvételt: nem cserélték el a képeket? Reméltem, hogy nem a műtét időpontját jelöli ki következő mondatában...
Ehelyett viszont jött a nagy bejelentés: azonnal le lehet szedni a fekvőgipszet és jöhet a járógipsz! Gyönyörűen gyógyul, megindult a csonthártya képződése. A fiammal madarat lehetett volna fogatni örömében,"köszi,anya,köszi! De jó, hogy bemereztünk!"


Szóval működik a BEMER csonttörés esetén is. A fiam nyert egy hetet,a teljes kiszolgáltatottság és ágyhoz kötöttség helyett a mozgás szabadságát kapta vissza.
Novembertől finoman, de újra sportol.
www.mediforte.hu

Miért pont a vérkeringés?

Egyszer olvastam valahol, hogy a betegségek 80 százaléka vérkeringési zavarra vezethető vissza. Ha nincs jó vérkeringés, nincs oxigén, nincs tápanyag, vagyis nincs élet a testünk érintett részeiben.

Akkoriban elsiklottam a cikk felett, nem foglalkoztatott különösebben."Majdnem" fiatalon, teli erővel, kit érdekel mindez? Néhány év elteltével azonban beindult, sőt, mondhatom, ránk zúdult a sok rossz hír. Érintettek lettünk, családi szinten:
  • Mi  legyen a Mama érszűkületes lábával? A rengeteg gyógyszer helyett hogy lehetne valami tényleg hatásos kezelést használni, de mindenféle mellékhatás nélkül, mert abból sajnos volt elég.
  • A Dédi cukorbetegségét is csak gyógyszerezni lehet?
  • Anyu világ életében alacsony vérnyomású volt, most meg az egekben mindkét érték...Gyógyszer?
Apumat egy baleset utáni gerincműtétet követően a MISSZIÓ Egészségügyi Központ rehabilitációján kezelték hónapokig, hatalmas sikerrel.Négy végtagot érintő bénulás után ma már járókerettel, kisebb távolságot, igaz, de jár! Ő mesélte, hogy a főorvosnő az egyéb kezelések mellett napi szinten "bemerezi" is. Oké, örültünk neki, ennyi .


Hónapokkal később a férjem megismerkedett egy úriemberrel. Beszélgetés közben derült fény arra, hogy BEMER készülékek forgalmazásával foglalkozik.Miközben nagy lendülettel taglalta a BEMER hatásmechanizmusát, a férjemnek leesett a tantusz: ezt kerestük! Ez kéne a Mamának, meg a többieknek is! Javítja a mikroerek működését? Csökkenti a cukorbetegség szövődményeit? Beállítja a normál vérnyomást?


Egyértelművé vált, hogy elkezdjük alkalmazni családi szinten. Néhány hét után olyan meglepően pozitív változásokat tapasztaltunk, hogy bevállaltunk egy készüléket. Aztán még egyet.
Majd jött a MEDIFORTE Egészségvédő Központ ötlete, mert egyre többen érdeklődtek. Mert hát működik a szájról- szájra módszer...
Eltelt egy év, amióta BEMER készülékek bérlésével és forgalmazásával foglalkozom. Szerencsés vagyok, mert a munkám folyamatosan motivál: előre visz az a rengeteg kedves felhasználói visszajelzés, amit nap mint nap kapok:
  • "Köszönöm, gyógyul a lábszárfekély!"
  • " Képzeld, nem csöng a fülem!"
  • " Nem is mondtad, hogy migrénre is jó!"
  • "Döbbenetes: egész nyáron nem fájtak a visszereim és nem is dagadt a lábam!"
Úgy gondoltam, szívesen megosztom az érdeklődőkkel az eddig felhalmozódott információt, tapasztalatokat, élményeket, akár a nehezebb pillanatokat is. Mert néha, de csak ritkán, olyan is van...