2010. december 29., szerda

Élvezzük a telet! (?)

Itt van a sok hó, csípős-tiszta levegő; irány a domboldal egy kis síelésre! A legkisebb gyerkőc még csak így csúszkál:










Közben valószínűleg az elmúlt nyár örömei járnak a fejében, a melengető napsütés, a nagy pancsolások a kertben...(vagy csak én vágyom már egy kis melegre?)

LEVÉL egy kedves ügyfelemtől


 Zelenka Vilmos vagyok, 12 éve inzulinnal kezelt cukorbeteg.
Szeretném megosztani történetemet és tapasztalatomat, hátha néhány ember segítségére lehetek problémájuk megoldásában.

 Sorstársaim pontosan tudják, milyen szövődményekkel kell hogy együtt éljen egy diabéteszes. A rossz vérkeringés miatt a talpam és a bokám szinte folyamatosan dagadt és fájdalmas volt, majd 2010 márciusában bekövetkezett az akkor elkerülhetetlen lábujj-amputáció. Épphogy kezdtem lelkileg is kiheverni a műtétet, amikor rádöbbentem, hogy egy másik lábujjamban sem érzek már semmit…
Rettentően elkeseredtem: ez így fog folytatódni, míg lassan a lábam is oda lesz?
Novemberben egy helyi újságban olvastam a MEDIFORTE-ról és az ott alkalmazott BEMER terápiáról, ami látványosan javítja a zavart vérkeringést. Gondoltam, közel van, csak használ valamit, kipróbálom.
Azóta hetente kétszer járok kezelésre, de már a 4. alkalom után látványos változásokat vettem észre: elmúlt az állandó túszúrásszerű fájdalom, újra meleg járja át a lábamat, könnyebbé vált a járás és a bokaduzzanat is jelentősen csökkent.
Alízka, a pedikűrösöm szerint döbbenetes a különbség a talprészen, mert újra él a bőr és zsírral telítődött. Azóta ő is ellátogatott a MEDIFORTE-hoz, hogy megismerhesse azt a gépet, ami nekem ennyit segített.
Meg szeretném említeni, hogy az erős fülzúgásom is enyhült és a kedélyállapotom is sokkal jobb. (Vagy lehet, hogy a kezelések alatti nagy beszélgetések vannak rám ilyen hatással?)
Szívből ajánlom minden vérkeringési zavarral küszködő betegnek, hogy használják ki ezt a helyi lehetőséget és ne várjanak addig, amikor már késő.

Üdvözlettel,
Zelenka Vilmos, Veresegyház

2010. december 28., kedd

ÚJÉVI FOGADALOM-bátorító történet egy sikeres életmódváltásról!

Nagyon élvezem a sikersztorikat! Erőt, inspirációt lehet nyerni belőlük és újra el tudom hinni, hogy nekem is sikerülhet. Leírom nektek egy kedves ismerősünk esetét, mert ha rajtam kívül még egy embert elgondolkodtat és cselekvésre ösztönöz, már megérte.

János öt gyermekes apuka, elég stresszes munkával, rengeteg egyéb teendővel. 2010 januárjáig odáig volt az ízletes magyar konyháért, testmozgásra viszont soha nem maradt ideje. Teltek az évek és negyven felé közeledve 25 kg súlyfelesleget cipelve egyre sűrűbben jelentkeztek izületi fájdalmak, megmagyarázhatatlan szédülések és állandó rossz fizikai közérzet gyötörte. Érezte, valami tényleg nincs így rendben. Túl fiatal, meg hát "túl sok " gyereke van ahhoz, hogy idő előtt lerobbanjon.
Felesége unszolására az új évet egy átfogó orvosi vizsgálattal kezdték. A leletek és az orvos véleménye teljesen elkeserítette: a koleszterin szinttől kezdve a vérnyomásig semmi sem mutatott normális értéket; egy maroknyi gyógyszer lett a végeredmény.
Eddig a pontig akár hétköznapi is lehetne a történet. De Jánosék döntöttek: ezután másképp élünk, nem csak mi felnőttek, hanem a gyerkőcök is. Összeült a családi kupaktanács, akciótervet dolgoztak ki, először csak egy hónapos időtartamra. Szakkönyvek segítségével átdolgozták eddigi megszokott életvitelüket, ami legfőképpen az étkezést és a mozgást érintette.
A hűtőszekrény zöldségekkel, gyümölcsökkel telt meg, eltűntek a zsíros húsok, tészták, édességek. Az édes ivólevek helyébe napi 2-3 liter ásványvíz lépett. No és a sport: heteken keresztül egyszerű séta jelentette az extra mozgást, majd néhány bátortalan próbálkozás a kocogásra. Ahogy telt az idő, egyre jobban esett Jánosnak a lassú, rövidtávú futás, majd a táv egyre hosszabb lett.
Eltelt egy esztendő a januári orvosi vizsgálat óta. Meglepő és egyben fantasztikus az a változás, amin János keresztül ment: egy fess, sportos, "éveket fiatalodó" egészséges férfi lett belőle felesége hatalmas örömére. 
25 kg mínusz helyrebillentette, telve van életerővel, energiával és mellesleg remekül fest pocak nélkül.

" Nem lehetek önző, nem élhettem tovább úgy, ahogy nekem jól esett, hiszen felelős vagyok a családomért. Ezt értettem meg egy évvel ezelőtt."

Jánosék élő példái annak, hogy igenis lehet változtatni az életünkön, egészségtelen szokásainkon, ha már nem hiúság miatt, de szeretteinkért mindenképpen. Nem kell hozzá új év, meg fogadalom, MOST KEZDD EL!

Össze is szedem a családot, megyünk sétálni egyet, csodás ez a friss hó, aztán jöhet a bowling!

2010. december 19., vasárnap

AJÁNDÉKOZZ valódi értéket!

Anyudék, meg a nagyiék milyen ajándéknak örülnének a legjobban karácsonykor? Fogas kérdés. Talán egy újabb könyv, néhány konyhai kiegészítővel? Évről évre csak eddig jutsz?
Akkor friss ötlettel szolgálhatok most neked: ha kevésbé fájnak szüleid izületei, vagy újra élettel telik meg a Dédi érszűkületes lába, szerintem igazi örömöt csempészhetsz az ünnepekbe és a hétköznapokba egyaránt.




 A bemutatótermünkben BEMER AJÁNDÉKUTALVÁNY-t vásárolhatsz, amelyet bérletre, vagy készülék kölcsönzésre is igénybe lehet venni.
Várlak szeretettel, hívj időpont egyeztetés miatt: 06 20 518 75 98

www.mediforte.hu