2011. január 19., szerda

CSEND legyen! (avagy hogyan éljünk fülzúgás mentesen)

Manapság meglepően sokan panaszkodnak kisebb-nagyobb erejű fülzúgásra. A szerencsésebbek csak néhanapján, a pechesebbek akár folyamatosan "élvezhetik" a sípoló/csobogó/süvítő/ciripelő/morzés/csengő-bongó hangot (itt válasszuk ki  a ránk jellemző egyedi stílust).
 Ráadásul a makacsabb esetekben akár alvászavarhoz, vagy depresszióhoz is vezethet a szűnni nem akaró koncert.


Van megoldás a fülcsengés megszüntetésére?
Hát, igen, itt jön a probléma: a tünet okát kellene megtalálni, ami  az esetek nagy részében bizonytalan és sajnos sokszor rejtve is marad. A különböző internetes portálok hosszan sorolják a lehetséges kiváltó okokat, lehet mazsolázni a terjedelmes kínálatból. 
Egy dolog viszont tényleg fontos: ha régóta cseng a fülünk és főleg csak az egyik, ne sajnáljuk az időt egy alapos orvosi vizsgálatra! Ha esetleg ezután sem jutottunk előre a kéretlen zene-bona megszüntetésében, itt az idő a gyógynövények (pl gingko), vitaminok(B6, B12) beszerzésére, a rendszeres testmozgás beiktatására (úgyis megfogadtuk szilveszterkor), kevesebb nikotin és alkoholfogyasztásra és...egy kis BEMER használatra!
 Mivel sokszor citálják fülcsengést kiváltó okként az elégtelen vérkeringést, javítsuk fel hát a kapillárisok vérellátását és csökkentsük ezt a fránya zajt. Szép számmal kaptam már visszajelzést igen erős fülcsengéssel küszködő ügyfeleimtől, akik 60-75%-os javulást is újságoltak nagy örömmel. Ne kicsinyeljük le ezt a változást, mert van, aki az életkedvét nyerte vissza ezáltal.
A BEMER klinikai tapasztalatokat összefoglaló kiadványában olvastam, hogy bizonyos esetekben még a hallókészüléket is kiválthatja a terápia alkalmazása.
 Ha bárki érdeklődik -az egyébként orvos által írt- cikk iránt, szívesen elküldöm az anyagot. 


www.mediforte.hu

2011. január 13., csütörtök

Kérlek, ne keress, ha....

...rendben a vérkeringésed, nem fáj a derekad, könnyű, légies a járásod, normál értéket mutat a vérnyomásod, azt sem tudod, mi az a kialvatlanság, soha sem volt migréned, a stresszről már valahol olvastál, a szíved csendben-rendben kalapál, az izületeid is kiválóak...:)

EGYÉB ESETEKBEN várlak szeretettel!



2011. január 12., szerda

ÚJ LEHETŐSÉG! Üdülési csekk sem akadály többé

Nagy örömömre mától üdülési csekk elfogadó hely lettünk!
Nemcsak kezeléseket lehet igénybe venni üdülési csekkel, hanem BEMER készülékek kölcsönzésére is felhasználható. Ezzel a lehetőséggel az otthonodba kerül egy 24 órán át rendelkezésedre álló "házi orvos" , amit a gyerkőctől kezdve a nagypapáig mindenki használhat.
MELLÉKHATÁSOKTÓL MENTESEN!
Gondolj bele: ha kórházak, szakrendelők napi szinten alkalmazzák, csak lehet benne valami...

Ugye idén tényleg törődsz az egészségeddel?